Taiwan staat bekend om zijn geurige, romige en complexe oolong soorten. High Mountain Tea is een echt begrip in de wereld van Taiwanese thee. Maar wat maakt oolong afkomstig van dit bergachtige in mist gehulde eiland zo bijzonder? Lees in dit artikel meer hierover.
Oolong thee is de theesoort die het meest geproduceerd wordt in Taiwan, ook wel bekend als het eiland Formosa. Deze theeklasse in al zijn soorten wordt in verschillende regio ’s geproduceerd. De plek waar de theeplant staat (terroir) en de variĆ«teit van de theeplant hebben veel invloed op de smaak. Ook hoogteverschillen van de theeplantages zijn bepalend voor de ontwikkeling van bepaalde aroma ’s en complexiteit. Taiwan kent een veeleisende binnenlandse theemarkt. Om aan die vraag te voldoen worden veel hoge kwaliteit theeĆ«n geproduceerd op het eiland. Slecht een beperkt deel verlaat het eiland voor export. Dit is de thee die HAO TCHA heeft weten te bemachtigen.
Oolong thee is gedeeltelijk geoxideerde thee. Je zou kunnen zeggen dat alle thee tussen groen (niet geoxideerd) en zwart (volledig geoxideerd) een oolong thee is. Een oxidatie van circa 10 tot 80% past daarbij. Omdat dit erg breed is kun je je voorstellen dat er veel soorten oolong zijn die ieder zijn eigen smaakeigenschappen met zich mee brengt. Pouchong is de meest lichte oolong en staat bekend om zijn bloemige en vegetale aroma's. Empress Guei-Fei is een zwaarder geoxideerde oolong en is befaamd vanwege de zoete, fruitige en romige aroma's. Welke soorten ken jij al? Wellicht heb je een favoriet of ben je juist aan het oriƫnteren welke je wilt gaan bestellen? Bekijk ons exclusieve assortiment en laat je verrassen door de veelzijdigheid van oolong thee.
Losse oolong thee kopen?Gratis verzending binnen NL bij bestellingen vanaf ā¬ 30. Voor vragen, zie veelgestelde vragen bij onze Klantenservice pagina.
Door de hoge kwaliteit van onze losse thee heeft de infusie veel smaak. Je kunt met een eenheid meerdere koppen thee zetten, meestal 2 tot 6, afhankelijk van de soort thee. Iedere infusie brengt een andere smaakbeleving met zich mee. Het doseren van de hoeveelheid thee voor jouw kop of theepot is een groot voordeel wanneer je thee zet met losse thee. Je kunt de hoeveelheid precies naar jouw wens en smaak aanpassen. Tenslotte wordt door sommigen ook bewust voor losse thee gekozen omdat het als duurzaam gezien wordt omdat er geen verpakkingsmateriaal nodig is om de individuele porties thee in te verpakken. Lees meer in onze blog.
Losse thee kan je op verschillende wijzen zetten. Belangrijk is dat het blad tijdens het infuseren de ruimte krijgt om te openen zodat deze meer smaak af kunnen geven. Voor een kop thee kan je 2 gram thee aanhouden en voor een pot 6 gram. De trektijd is gemiddeld 1 tot 2 minuten en de watertemperatuur tussen de 80 en 100 graden. Raadpleeg het zetadvies voor de betreffende thee. Een roestvrijstalen of papieren theefilter zijn zeer geschikt voor het zetten van losse thee. Maar ook een theepot met (ingebouwde) zeef, de frenchpress en magic teamaker geven een lekkere kop thee.
Ja, die mogelijkheid bieden wij aan. Tijdens het bestelproces kan je een keuze maken om jouw bestelling zonder account te plaatsen of met account. Zonder account zal je geen wachtwoord aan maken. Dat betekent ook dat je niet kunt inloggen om bijvoorbeeld de status van je bestelling te zien. Voor de belangrijkste statuswijzigingen tijdens het verzendproces sturen wij je standaard een mail zodat je goed op de hoogte blijft.
Na inloggen via jouw account op onze webshop kun je de status van jouw bestelling zien. Ook sturen we jou een mail bij iedere nieuwe stap in het verzendproces. Zodra een verzendlabel is aangemaakt en jouw pakket aan onze verzendpartner is overgedragen ontvang je van ons ook een Track & Trace link.
We geloven in het vinden van balans. Je zou ook kunnen zeggen, het is het blijven zoeken naar balans. We bewegen tenslotte mee met de golven van het leven, met de ups en downs. HAO TCHA is een manier om je op je gemak te voelen. Om een moment van reflectie en innerlijke rust te vinden.
Ontdek Taiwanese thee